logo

DOĞANSAN MİLİ BAR SEVİYELERİNDE HAVA KAÇAKLARI TESPİT VE ENERJİ TASARRUFU ÖNERİLERİ

PNOMATİK SİSTEMLERDE KÜÇÜK DOKUNUŞLAR İLE BÜYÜK TASARRUFLAR

PNÖMATİK SİSTEMLERDE GÖZ VE KULAK İLE TESPİT EDİLEMEYEN

HAVA KAÇAKLARIN TESPİTİ ARTIK ÇOK KOLAY

    Pnömatik sistemlerde tespit edilemeyen küçük hava kaçakları pnömatik silindirlerin istenilen güçlere ulaşmasında zorluk sağlayacaktır, buda üretimde kalite kaybı yanı sıra ciddi derecede enerji israfına yol açmaktadır.

    DETECT 1000GAZ-KAÇAKTESPİT SPREYİ ile periyodik kaçak kontrolleri yaparak hava kaçaklarına erken müdahale ile ürün kalitesini koruyup ciddi derecede enerji tasarrufu sağlanacaktır.

 

İBİOTECH DETECT 1000GAZ-KAÇAKTESPİT SPREYİ ’ İN AVANTAJLARI

  1) Diğer ürünler (parlayıcı)  propan veya bütan gazı ile dolum yapılırken

    DETECT 1000GAZ-KAÇAKTESPİT SPREYİ iş güvenliği mevzuatına uygun karbondioksit ile dolum yapılıp kesinlikle parlayıcı ve yanıcı değildir.

   2) Kameralı ultrasonic kaçak tespit cihazları ortamdaki hava akışından etkilenerek yanılmalar yaşanabilir.

        İBİOTECH DETECT 1000GAZ-KAÇAKTESPİT SPREYİ ise ortamdaki hava akışından etkilenmeyerek mili bar seviyesindeki hava kaçak tespitlerinde yüksek başarı sağlayacaktır.

 

PNÖMATİK SİSTEMLERDE İBİOTECH DETECH 1000’ İLE PERİYODİK KONTROL EDİLEBİLECEK BAZI BÖLGELER AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

  • Pnömatik silindir mil etrafı boğaz keçesi kontrolleri,
  • Pnömatik silindir ön ve arka kapak birleşim noktaları,
  • Pnömatik silindir bağlantı rekorları silindir dişli taraf dipleri ve hortum bağlantı ağzı etrafı,
  • Pnömatik valf rekorların alt ve üst bağlantı bölgeleri,
  • Pnömatik kolektör alt ve üst bağlantı bölgeleri,
  • Pnömatik ara rekor bağlantı ağızları,
  • Pnömatik debi ve basınç ayar bölgeleri bağlantı ağızları,

DETECT 1000GAZ-KAÇAKTESPİT SPREYİ   Tüm gazlar için kaçak tespit spreyi. Jelleştirilmiş pas önleyici. Bağlantılar, tanklar, manometreler, boru sistemleri vb…

 

!UNUTMA! : 6 BAR SEVİYELERİNEDE 3MM ÇAPINDA BÖLGEDEN HAVA KAÇAĞI 1 YILLIK İŞLETME ENERJİ MALİYETİ 75 000 00 ile 80 000 00 TL DİR!!!!

KAYBEDİLEN ENERJİ BOŞA HARCANAN EMEKTİR

 

 AÇIKLAMA Bir aerosoldeki sıvı ve gaz halindeki maddeler kaplarından kaçma özelliği gösterirler. Bu, özellikle kap hafif bir deformasyona sahipse ve bu nedenle sızıntıya neden oluyorsa doğrudur. Bir kabın sızdırmazlık gücü, içinde yer alan sıvı veya gazı tutma yeteneğine karşılık gelir. Bunu yapma kabiliyetinin ölçüsü, zıddıyla - yani, kabın geçirgenliğiyle - veya daha doğrusu, içeriğinin kaçmasına veya sızmasına izin verme ölçüsü ile tanımlanır. Aynı sıvıyı içeren farklı kapların sızdırmazlık özelliklerini ayırt etmenin iki kolay ve kullanışlı yolu vardır: Hacimsel sızdırmazlık gücü: Bir kabın sürekli yüzeyiyle ilgilidir. Bir montajın sızdırmazlık gücü: İki sürekli yüzeyin birleşimiyle ilgilidir, statik contalar ve dinamik contalar arasında, öteleme veya rotasyon halinde dağıtılır. Özel moleküler yapıları nedeniyle, özellikle gaz içeriklerinde "mükemmel" bir sızdırmazlık elde etmenin imkânsız olduğu unutulmamalıdır. “mutlak sızdırmazlık" belirtmek gerçekçi olmayan bir ifadedir. Bununla birlikte, çok yüksek derecelerde sızdırmazlık sağlanabilir. Sızdırmazlık gücünün kalitesi aşağıdaki gibi üç sınıfta tanımlanabilir: titiz, göreceli, kontrollü. Çoğu durumda, bir sızıntının rastgele olduğu ve çoğunun zamanla değişebileceği unutulmamalıdır. Bir mekanizmanın ömrünün başında ya da sonunda her zaman aynı olmayacaktır. Bu nedenle, maksimum kabul edilebilir sınırların belirlenmesi ve kalıcı kontrollerin yapılması önemlidir. DETECT 1000, her türlü gaz sızıntısının ölçülmesini sağlar ve herhangi bir özel donanım gerektirmez.

Whatsapp
TOP